L´Espace Gustav III invigs November 2018

Nu har man klubbat beslutet om den ”svenska parken” L´Espace Gustav som enligt den uppgjorda tidsplanen skall vara klar att inviga i november 2018. Det innebär inte bara att det är 140 år sen Sverige lämnade tillbaka ön till Frankrike utan är också 40 års-jubileum fär vänortsrelationen mellan St Barth och Piteå. Kommunen har också planerat en upprustning av den gamla ”borgmästarbyggnaden ” (Maire) på Rue de August Nyman som också skall vara klart då.
Nästa steg i färdigställandet av parken är att ett svenskt hus skall transporteras till St Barth (se 1 nedan) för att monteras ihop på plats vilket man hoppas skall vara klart innan årsskiftet.

1: Planerat Sverigehus, 2: Gamla Meterologstationen

Grundidén är att Sverigehuset (röd med vita knutar) skall byggas upp vid ingången till parken. Huset skall ha en klar Sverigeprofil både både exteriört och interiört och ha en yta på ca 50 kvm. I huset skall finnas dels historiska minnesmärken och kanske också möjlighet att ta en ”svensk fika”. Man skall också ha en reception med personal som informerar besökarna om vad man kan se i parken .

Kommentera