Bruno Magras leder stort efter första valomgången

Det är inte bara nationellt man har val i Frankrike. Även på St Barth är det val. Första valomgången avhölls 19 mars och sittande presidenten Bruno Magras vann överlägset med ”sitt” parti Saint-Barth d’Abord och fick 53,65%. Det är fjärde gången Bruno ställer upp som kandidat i det lokala valet och även denna gång föregicks valet av ett rykte om att han inte skulle ställa upp. Nu ser han ut att gå mot sin fjärde seger, två som borgmästare och två som president (efter omorganisationen 2007 då ön fick ökat självstyre). Även om han tappat röster sen senaste valet (2012 fick han 73,76%) så kommer han få en klar majoritet i kommunfullmäktige, där bl a Nils Dufau ingår. Det nya kommunfullmäktige kommer att väljas in nu på söndag 2 april och Bruno Magras väljas till ny president med mycket stor sannolikhet.

Artikel från St Barth Weekly (pdf): Weekly386 (002)_val 2017

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.