St Barth – en månad efter orkanen Irma

En månad efter orkanen Irmas framfart kan man konstatera att återuppbyggnaden fortsätter och att infrastrukturen sakta börjar återgå till det normala. Konsekvenserna för den viktiga turistnäringen kommer dock vara märkbar och även om de flesta hotell räknar med att kunna öppna i slutet av oktober eller början av november så kommer flygtrafiken från Europa inte vara tillbaka i normal intensitet förrän i mars 2018. Självklart innebär det en stor minskning av antal besökare.

”Från St Barth Journal V41”

Vill man idag åka till St Barth med Air France får man ta vägen Paris (Orly) – Guadeloupe inkl. övernattning i Point-a-Pitré och sen vidare med mindre plan till St Barth. Fram till jul planerar flygbolaget endast någon enstaka flygning direkt till St Martin. Air France räknar med att mer normal trafik kan vara tillbaka först i mars 2018. Fram till jul kommer man dock genomföra någon eller några enstaka turer från Charles-de-Gaulle-flygplatsen direkt till St Martin.

Väljer man att åka med KLM får man ta vägen över Amsterdam till Curacao och sen vidare till St Martin och sen ett sista flyg till St Barth.

Den 12 november kommer istället för Gustavialoppet arrangeras en manifestation i form av en gångmarsch för att hedra orkanernas offer på grannöarna och ägarna till de över 200 hus som blev allvarligt skadade på St Barth.

Jämförande bilder, från dagen efter orkanen till 7 oktober:

Flygplats, landningsbanan
Vägen mot Toiny
St Jean
Anse de Cayes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.