Guvernör Norderlings familjegrav renoverad i L´Orient

Guvernör Johan Norderlings familjegrav på kyrkogården i L´Orient har genomgått en renovering och gravstenarna har bl a putsats upp (se bild). Guvernör Norderling är den enda svenska guvernör vars gravsten finns kvar från Sverigetiden.. Han var guvernör mellan 1818 -1826 då han avsattes bl a för att ha varit alltför tillmötesgående mot lokalbefolkningen. Han finansierade bygget av den nya katolska kyrkan i L´Orient när den gamla förstördes i en orkan, vilket gjorde honom populär bland öborna. Det är också en av anledningarna att han och delar av hans familj fick sin sista vila på kyrkogården som tillhör kyrkan.

Före renoveringen!
Efter!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.