Hänt på St Barth under sommar och höst

Sommaren har varit lugn med sedvanliga byfester runt om på ön. Den mest bekanta för oss svenskar är Piteådagen som firade sitt 25-årsjubileum den 15 augusti. Som vanligt infann sig sol och god stämning. Aldrig har så mycket folk mött upp. Våra svenska represntanter, fam Brändström var på ön och deltog i firandet. Till skillnad mot andra Piteådagar, så avslutades kvällen med ett hejdundrande fyrverkeri. Och familjen Dufau, var naturligtvis närvarande och organiserade festligheterna.

Orkanerna har än så länge inte drabbat St Barth, men några stycken har gått norr om ön och det har känts i form av regn och stora vågor ibland. Men än är inte orkansäsongen slut, men den största risken är över.

I övrigt väntar man på att den nya vägen vid flygplatsen skall tas i bruk. Man hoppas att den blir klar till turistsäsongen… men man har inte nämnt vilket år! Men det är nära nu.

De nya byggnaderna vid hamnen som innehåller mottagning av sjöpassagerare från kryssningsfartyg och färjor samt den nya lokala fiskmarknaden, står klar.
Invigning sedde i september med borgmästaren i spetsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.