En till fyra röstlistor till borgmästarvalet

Med bara 4,5 månader kvar till det kommunala valet, vet man inte så mycket om de kandidater som tänker ställa upp

Idag finns det bara en officiell kandidat som säger att han kandiderar för posten som borgmästare och det är Harvé Allix. Därutöver är det bara spekulationer om vilka som tänker ställa upp.

borgmastareFörst i ledet för dom spekulationerna är den nuvarande borgmästaren Bruno Magras, som tycks leka med tanken att ställa upp för en andra period för att slutföra de projekt som han har startat under sitt mandat och för att hålla sina opponenter på behörigt avstånd till öns mest betydelsefulla valda jobb. Borgmästare Magras har satt igång ett antal stora projekt, för att öka chanserna och att kunna försäkra sig om att ön kan drivas med större juridisk självständighet i framtiden som en ”taxfree” ö. Han har också startat två större byggnadsprojekt; det nya Borgmästeriet i La Pointe, Gustavia, som startade i januari i år och skall vara klart till sommaren 2001. Det förväntas kosta kommunen minst 30 milj Fr. Det andra stora projektet som beräknas stå klart i oktober nästa år är en ny förbränningssanläggning för sopor och är beräknad att kost 46 milj Fr.

Nordleing Magras, öns representant i det regionala rådet, har alltid sagt att om ingen annan kandidat ställer upp, så kommer han att ställa upp mot Bruno Magras. Men genom att Hervé Allix nu ställer upp så är det svårt att säga om han ställer upp i borgmästarvalet.

Eduard Magras, nuvarande vice borgmästare, har varit en av Bruno Magras mesta kritiker och utmanare när det gäller borgmästarens politik. Han har inte dragit sig för att i utmanande radio- och tidningsintervjuer kritiserat hans satsningar på byggnader och vad han mer har spenderat pengar på för kommuens räkning. Även om Eduard Magras har vägrat att officiellt uttala sig om han vill ställa upp i borgmästarvalet ännu, visar hans senaste agerande på att ha troligen kommer att ta upp en ”fight” mot Bruno Magras.

Den stora överraskningen i borgmästarvalet är Hervé Allix. Känd för sin rakryggiga ställning i nyckelfrågor och sitt missnöje med hur borgmästaren har handlagt den administrativa policyn när det gäller att ta in skatt på St Barth. Han är ansvarig för byggnadsentreprenörernas förening och kommer otvetydigt att hålla sina politiska argument centrerade på nyckelfrågor för kommunen.Ju fler kandidater som ställer upp inför valet, desto mer garanterar detta en livlig debatt och förhoppningsvis också erbjuder väljarna mer meningsfulla politiska erbjudanden. Fortsättning följer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.