Domaine Félicité, Arlette Magras livsverk

Arlette Magras har lagt ner massor av tid på forskning om öns historia, inte minst när det gäller den svenska epoken på ön. Hon har ett flertal gånger besökt Sverige där hon ägnat många timmar åt källforskning i de svenska arkiven. År 2016 blev hon utsedd till ”Årets Kvinna” på ön tack vare hennes ambitiösa arbete. Tillsammans med sin bror har hon också rustat upp deras föräldrars tomt som ligger nära infarten till Gustavia och skapat en unik kombination av historiskt museum och botanisk trädgård under namnet ”Domaine Félicité”. I artikeln, som vi länkar till nedan, kan du läsa mer om denna fascinerande skapelse som invigdes 2018 och är väl värd ett besök.

Läs artikeln här (pdf)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.