Marina och Marius, galjonsfigurer i SVT

Den 17:e september visade SVT1 ett program i serien Landgång som var fokuserat på vår gamla koloni. Anne Lundberg gjorde ett förtjänstfullt jobb och visade upp delar ur den svenska historien som få känner till, som att Sverige tjänade pengar på slavhandel i början på 1800-talet men också de starka band som S:t Barth fortfarande har med Sverige. Inte minst genom samtalet med Marius Stakelborough som är den person som betytt mest för de goda relationer Sverige har med S:t Barth. I intervjun med Marina Nyman berättar hon hur det gick till när Svenska S:t Barthélemysällskapet bildades 1964.

Marina Nyman tillsammans med Marius på hans 90-års dag.
Marina Nyman tillsammans med Marius på hans 90-års dag
Marius tillsammans med nuvarande ordförande Roger Richter
Marius tillsammans med nuvarande ordförande Roger Richter

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.