”Svenska konsulatet” nu i kommunens ägo!

Det bäst bevarade huset från svensktiden i Gustavia ”Dinzey-house”, (”Le Bringantin”) byggt 1822, och som ägts av den svenska heders­konsuln Dantes Magras är nu sålt. Köpare är kommunen som fick betala 10 miljoner Euro.
– Jag är mycket glad att en av de vackraste byggnaderna i Gustavia nu införlivats i kommunens ägo. Den är K-märkt och det innebär ett stort ansvar att bevara och underhålla detta historiska monument, säjer Hélène Bernier från St Barth Autrement.
Om Dantes hade sålt byggnaden på den öppna marknaden hade han kunnat få minst det dubbla. Det hedrar honom att han valde att sälja den till kommunen. Köpet har ändå fått en del kritik för att vara för dyrt. På det svarar öns president Bruno Magras:
– Antingen behåller vi och vårdar vår historia eller så gör vi det inte. Vi har resurser och medel för att klara av en sådan här investering. Vi är inte klara med hur byggandens skall utnyttjas i framtiden och håller på och diskuterar det för tillfället, avslutar Bruno Magras.
Sen påpekar han lite pillemariskt; det finns fler objekt till försäljning på St Barth just nu: Villa Rockefeller inkl halvön vid Colombier är till salu för 120 miljoner Euro om det är någon som är intresserad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.