St Barthélemy bok i ny upplaga

Den finlandssvenske författaren K-G Olins S:t Barthélemy-bok ”Våra första Västindienfarare” har utkommit i en ny upplaga.

Boken berättar i huvudsak om de finländska inslaget S:t Barthélemy under den svenska epoken. ”Våra första Västindienfarare” utkom första gången 1990 med hjälp av ett kvalitetsstöd, och den har nu en längre tid varit slutsåld. Boken kan nu utkomma genom att bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek distribuerar en del av upplagan i Sverige. Bokklubben har tidigare tagit upp två av Olins andra böcker. Boken fick ampla lovord i den finlandssvenska pressen. I en recension i Svenska Dagbladet kallade professor Alf Åberg boken ”en kunnig och levande skildring”. Bibliotekstjänsts recensent Lennart Behrendtz klassade boken som ”lättläst och välskriven med sitt myckna anekdotiska material”. K-G Olin, som är bosatt i Jakobstad i Österbotten, är heltidsförfattare och förläggare av sina egna böcker. Produktionen har hittills bestått av tio populärhistoriska verk. För närvarande är han sysselsatt med att skriva om finländska emigrantöden i Kalifornien. Boken kan beställas via bokhandel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.