Innovativa studenter från Skånes Yrkeshögskola underlättar för St Barth-besökare!

Just nu befinner sig ett antal studenter från Skånes Yrkeshögskola på St Barth för att installera en helt ny app som gör det möjligt för besökare att med hjälp av mobilen (både Iphone och Android) få information om St Barth och dess svenska historia. Och inte bara det – appen innehåller även utförlig information om restauranger, hotell, stränder och andra sevärdheter. Fakta presenteras med texter, bilder, video samt kartor och vägbeskrivningar. Projektet är en del i den planerade Sverige-parken, L´Espace Gustav III, som vi tidigare skrivit om på hemsidan.

Det är en grupp studenter från Skånes Yrkeshögskola i Helsingborg som utarbetat idén och som nu är på plats för att placera ut sensorerna, installera och initiera hela projektet.

– Det är en genial lösning som såväl kommer att stödja turismen på ön och även väcka nyfikenhet för dom som ännu inte besökt St Barth, säger Bertil Larsson på Sverige – St Barthélemystiftelsen (ej att förväxla med Svenska St Barthélemysällskapet) som tillsammans med Marius Stakelborough Stiftelsen finansierat projektet.

Mer info hittar man på skyh.se/studentprojekt-i-saint-barthelemy
eller www.marius-foundation.org.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.