Le Select 70 år!

I år firar träffpunkten framför alla andra i Gustavia, baren ”Le Select”, sitt 70-års-jubileum. Grundaren Marius Stakkelborough öppnade baren 11 november 1949 tillsammans med sin sambo Helene som han sen fick 9 barn med. Från början var baren inhyst i parets egna två-rums-hus men 1953 flyttade man till den plats där den ligger idag. Marius som alltid varit en stor svenskvän började tidigt att pryda väggar och tak med olika svenska dekaler, banderoller och många kända och okända svenskar har under åren besökt baren. T ex kungen och drottningen med familj, som var här 1984.
Här kunde man inte bara handla mat och dryck utan allt från diskmedel till grönsakskonserver. Under åren 1949 – 1987 var det också Gustavias enda bokhandel. Under åren har Marius och hans bar fått besök från många olika besökare och blivit kanske hela Karibiens mest kända bar, inte minst bland amerikanska turister. Den legendariska countryartisten Jimmy Buffet hör till stamgästerna och har också skrivit en låt till barens ära ”Cheeseburger in Paradise” och brukar alltid bjuda på välbesökta gratiskonserter i samband med de olika jubileum som arrangeras i samband med jämna födelsedagar.

I år kommer Sällskapet vara representerat av styrelsemedlemmen Karin Olausson som tillsammans med sin familj kommer vara på plats och bl a överlämna en ”födelsedagsgåva” från Sällskapet.

För er som vill skicka en hälsning till Marius och baren går det bra att maila till
select70th@icloud.com

Le Select 1984

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.