Begränsad smitta på St Barth av Covid19

I dagsläget har 6 st individer konstaterats smittade av Covid19-viruset på St Barth och samtliga är idag friskförklarade. Totalt har man genomfört 84 tester och inga ytterligare smittade har hittats. Frankrike har bland det hårdaste restriktionerna vad det gäller rörlighet under Corona-krisen och speciella protokoll måste visas upp för polisen när man är ute utanför sin bostad där egentligen bara införskaffning av livsmedel, medicin och 1 tim promenad tillåts. Dessa bestämmelser skall gälla t o m 11 maj enligt president Macron.

Nu vill öns president Bruno Magras att man skall göra undantag för St Barth och att alla skolor skall öppnas det datumet och inte gradvis öppning som Macron föreslagit. Magras vill också att undantag görs vad det gäller öppnande av restauranger och barer där Macron ajournerat beslutet för detta till slutet av maj. Önskemålet från St Barth är att man gradvis kan öppna dessa under maj förutsatt att man följde de restriktioner som finns framtagna och innebär t ex att borden står med minst en meters mellanrum, större sällskaps¬reservationer begränsas till åtta personer, skyldighet för personal att tvätta händerna var trettionde minut m m.

Men Magras är också noga med att betona att öppnandet inte sker för snabbt;
”Ingenting skulle vara värre än att öppna på nytt för hastigt, vilket sedan skulle tvinga oss att stänga igen. Vi föredrar att ge oss själva tid att åter öppna under bästa möjliga sanitära förhållanden. ”

Är det för tidigt att blåsa faran över på St Barth? I sommar vet vi svaret.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.