Alla svenska gravar flyttas till svenska kyrkogården!

De svenska gravstenar som finns i L´Orient och St Jean kan komma att flyttas till den ”stora” svenska kyrkogården i Public. Detta för att bättre bereda plast för nya gravar. Utan efterlevande på plats och utan någon som vårdar gravplatserna är det ganska naturligt att man efter 200 år tycker det är en bra lösning på problemet att hitta nya gravplatser till en växande befolkning. Den svenska kyrkogården i Public har dessutom lediga ytor för ytterligare gravsättningar.

Ett undantag finns dock; graven efter guvernör Norderling och hans familj i L´Orient berörs inte. Platsen för gravarna var en gåva från den katolska kyrkan till familjen som tack för de bidrag Norderling gav till bygget av den nya katolska kyrkan i L`Orient och som bl a upprörde den svenska prästen Lönner å det grövsta.

Ett annat skäl är mer pragmatiskt; efter att den franska rockidolen Johnny Hallyday (Frankrikes svar på Elvis) bortgång 2017 och som ligger begravd just på nämnda kyrkogård har St Barth fått en ny sevärdhet där hans grav drar många besökare och som kräver utrymme för att kunna ta emot alla .

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.