Besök från St Barth till Sverige i maj

I samband med Swedish Weekend i november brukar alltid vår vänförening lÀSBAS lotta ut en Stockholmsresa för två. 2018 vann Carlos Ribeiro, ursprungligen från Portugal, och det är nu dags för Carlos och hans fru att besöka Sverige. Paret landar den 5 maj och kommer att vara i Stockholm en vecka. Är det någon medlem som vill visa upp sitt Stockholm under en dag så hör gärna av er till roger@stbarthsallskapet.se.


Herr och fru Ribeiro, snart i Sverige.

Le Select 70 år

Datum: 8-10 november
Plats: Gustavia St Barth

Nu är datumen bestämda för det stora 70-års jubiléet av Le Select i Gustavia. Det blir 8-10 november och det garanteras bli ett helt oförglömlig tillställning, med levande musik, billig mat och dryck och HÖG stämning. Helt enligt grundaren Marius Stakkelboroughs riktlinjer när han grundade baren 1949. Det arrangeras ingen gruppresa till St Barth i år så vill man ta sig dit får antingen boka allt på egen hand eller ta hjälp av någon resebyrå. Resebyråer som kan hjälpa till är Stureplans Resebyrå och Lime Travel som har rutin på att arrangera resor till vår gamla koloni.


Le Select, som det såg ut 1982

Årsmöte 2019

Datum: Onsdag 22 maj kl. 19.00
Plats: Skeppsbrorummet i Sjöfartshusets Festvåning, Skeppsbron 10 (3 vån)

Detta år har Sällskapet förlagt årsmötet till en gammal bekant, Sjöfartshusets Festvåning, känd för sin fantastiska utsikt och goda mat och vi kommer också få ta del av ett mycket intressant föredrag av Lars från Poseidon som kommer berätta mer om hur det är att segla i farvattnen runt St Barth.

”Sverigehus på plats i St Barth”

Som framgår av bif artikel från ”Lärarnas Tidning” är nu alla delar till det hus som skall sättas upp i den nya ”Sverigeparken” (L´Espace Gustav) på plats. Uppsättningen av den typiska kyrkstugan från Norrbotten blir dock försenad då man när man börjat gräva ut grunden för huset upptäckt arkeologiska fynd som nu måste undersökas närmare.

Värdefull St Barth-karta värderad i Svt:s Antikrundan

I programmet Antikrundan som visades i SvT den 17 januari fanns ett objekt med St Barth-ankytning med. Det var en originalkarta ritad av Samuel Fahlberg 1792 som visades upp och värderades till imponerande 200 000 SEK.

Kartan har rubriken ”Charta öfver Canalerna och utloppen mellan St Barthélemy till Dog och Prickle Pear”.

Man kan gå in på SVT Play på följande länk om man vill se det ca 2 min långa inslaget (som kommer ca 10 min in i programmet):
https://www.svtplay.se/video/20697972/antikrundan/antikrundan-sasong-30-avsnitt-2?start=auto

Inbjudan Julbord

Efter de senaste årens succémöten med julbord fortsätter vi med samma tema också i år med den enda skillnaden att vi valt anrika restaurangen Stadshuskällaren.

Datum för mötet är onsdagen den 28 november med samling kl 18.30 vid entrén och efter en  välkomstglögg kommer vi sen ta plats i Linné-matsalen som reserverats för oss.

Som avslutning kommer vi ha en julauktion av olika föremål med St Barth-anknytning.

Inbjudan Julbord (pdf)