Ny president väljs nu på söndag!

När nu Bruno Magras efter 27 år som St Barths politiska ledare tackar för sig, är det dags för ön att välja en ny president. Första valet sker nu på söndag 20 mars och tre kandidater ställer upp; Romarick Magras, Xavier Leede,och  Marie-Helene Bernier.. Om inte någon av kandidaterna får en tillräckligt stor majoritet kommer de två främsta gå till ett avgörand val i slutat på april:
Om kandidaterna kan sägas att Xavier Ledee redan ställde upp i förra valet 2017 men förlorade då ganska klart till Bruno Magras. Han har sedan dess stått i opposition mot Bruno. Romarick Magras beslöt sig ganska sent för att ställa upp och är sittande president Brunos favorit och handplockad av honom som motkandidat till Xavier Ledee. Den kvinnliga kandidaten Marie-Helene Bernier har jobbat i Brunos organisation tidigare och brinner starkt för miljöfrågor. Hon har också jobbat som taxichaufför och turistguide på ön. Hur kandidaterna förhåller sig till relationen till Sverige är lite oklart. Den enda som besökt landet är Romarick som var här i början på 2000-talet som vinnare av ett stipendium som vår vänförening l´ASBAS delade ut.

Fr vänster, Romarick Magras, Xavier Ledee och Marie-Helene Bernier.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.