Finansmannen Tomas Fischer död i drunkningsolycka på S:t Barth

Finansmannen, bokförläggaren och mångårige medlemmen i Svenska S.t Barthélemysällskapet Tomas Fischer har avlidit i en drunkningsolycka i närheten av sitt hem på S:t Barth, 81 år gammal, uppger anhöriga för TT.

Tomas Fischer blev känd för sitt arbete på aktiemarknaden, som inleddes på Carnegie Fondkommission, där han arbetade som mäklare tillsammans med med finansmannen Erik Penser. Senare grundade han den egna firman Fischer & Partners och var också bokförläggare.

Under 1980-talet hamnade Fischer i medierna i samband med utredningen om mordet på Olof Palme, när det framkom att han finansierat privatspanaren Ebbe Carlssons egna utredningar.

Fischer var också medlem i Svenska S.t Barthélemysällskapet och bodde också periodvis på ön. Han var fysiskt aktiv och deltog ett flertal gånger i motionsloppet Gustavialoppet och simmade ofta och gärna, något som nu verkar fått ett så tragiskt slut. Han donerade också bidrag till ön där den mest minnesvärda insatsen är finansieringen av takbygget till den anglikanska kyrkan efter att det förstörts i en orkan 1995. 2006 öppnade han sitt dåvarande hem på Näs herrgård i Rö för en stor grupp besökare från S:t Barth, där han bjöd på en storslagen lunch, ett minne som sticker ut för dom som var med.

Drunkningsolyckan ägde enligt familjen rum nära Tomas Fischers hem i Sankt Barthélemy i Västindien.

En tanke kring ”Finansmannen Tomas Fischer död i drunkningsolycka på S:t Barth

  1. Lunchen var 2006, det var en mycket trevlig tillställning och en fantastisk lunch!
    Per-Olof Olausson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.