Bruno Magras tar farväl!

S.t Barths ledande politiker de senaste 27 åren, Bruno Magras, tar nu på söndag 20 mars farväl från den positionen. Tillbakadragandet sker i samband med det val som äger rum samma datum då en ny president skall väljas. Han valdes som borgmästare redan 1995 och behöll den ställningen (även om det blev ett titelbyte till president 2007) som S:t Barths ledande politiker.

Vid en avslutningsceremoni 4 mars höll Bruno Magras ett tacktal främst riktat till medlemmarna i hans ”parti”, Saint-Barth d’Abord, för deras stöd under många år. Ett tack som han också riktade till väljarna som gav honom sitt förtroende fem mandatperioder i rad. ”Jag är nöjd med det arbete som utförts, förklarade presidenten. Saint-Barthélemy är unikt i sin framgång och jag hoppas att mitt ledarskap bidragit till detta. Det jag är mest stolt över är framförallt de separatavtal med franska staten gällande skatteområdet som vi lyckades få igenom 2007. Jag önskar framgång till dem som kommer att efterträda oss.”

Bruno Magras fick sen ta emot en tavla där han är porträtterad med en gitarr i handen. Några minuter senare, med ett glas champagne i handen, ler han: ”Det är som om det var igår, när förre borgmästaren Daniel Blanchard gav mig nycklarna till stadshuset. Det var 1995, och om några veckor kommer någon annan att sitta i presidentstolen.”

Bruno har besökt Sverige vid ett tillfälle, ett besök som han uppskattade mycket. Speciellt när han fick följa med på jakt i Piteåskogarna är ett varmt minne.
Och vi som har sett Bruno och hans band ”Les Romantics” vid ett flertal tillfällen avsluta Piteådagen utanför Wall House, med livemusic och spontandans, undrar om ändå inte det var den position han gillade allra mest. Bruno var också en stor fan av den franska rockikonen Johnny Hallyday, som hade hus på s.t Barth och ligger begravd i L´Orient.

Bruno, tillsammans med den tavla som han fick som avskedsgåva vid sitt sista sammanträde som president i öns kommunfullmäktige. Den föreställer Bruno som gitarrist i sitt gamla band Les Romantics som fortfarande spelar men bildades redan på 60-talet.
Bruno tillsammans med Marius Stakkelborough vid ett möte 2020.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.