Celebert besök på Jean Magras Bar

Igår kväll när jag kom till Jean Magras bar vid 18-tiden träffade vi på ambassadör Frank Belfrage med fru samt konsul Dantes Magras. Inför stundande utdelning av Nordstjerneorden till Jean Magras på tisdag den 13 maj, har ambassadören från Paris kommit hit.

Detta föranledde ett litet besök hos Jean Magras för att träffas för första gången. Någon bättre miljö att träffas i lär väl knappast gå att uppbringa. Baren är ju Jean Magras liv och där tar han emot många svenska turister varje år. Det är väl ingen som undgått att skriva i den gästbok som alltid kommer fram när svenskarna kommer dit.
– Är det något som behöver kulturminnesförklaras här på ön, så är det denna bar som är unik. Den har funnits från 50-talet och är fortfarande ett vattenhål för byns män som inte klarar sig utan den. Även specerier av alla de sorter säljs.

Utanför baren vajade svenska flaggor dagen till ära för detta celebra besök, och mer skall hända under veckan som kommer. Se bilder nedan från baren.

JEANMAGRASambassadorkonsul
Här ser man på bild Jean Magras med fru samtalar med ambassadör Frank Belfrage med fru och till vänster sitter konsul Dantes Magras

JEANMAGRASflaggor
Svenska flaggor vajade dagen till ära utanför baren

JEANMAGRASbarcollage
Vy från utsidan, Jean Magras samt några svenska gäster som besöker baren

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.