Swedish Weekend , november 2022

Sverigehuset invigt!

Den 10 november invigdes äntligen Sverigehuset, byggd på Gustavias höjder i närheten av den gamla svenska befästningen Fort Gustav. Öns president Bruno Magras ses på bilden klippa av bandet. P g a av pandemin var det få svenskar på plats vid invigningen men när restriktionerna förhoppningsvis lättar under 2022 kommer huset vara ett självklart mål för besökande svenskar. Tomten som huset är byggt på köptes av kommunen 2015, och huset började byggas 2019. Piteåföreningen har varit mycket aktiva i det förberedande arbetet och bl a byggt huset i Piteå först innan det transporterades till St Barth nedmonterat för att sen byggas upp igen på plats. Efter ett kort tal kunde alla deltagare njuta av ett glas champagne.

Traditionell ceremoni på Svenska Kyrkogården!

Piteådagen inleddes med en ceremoni på svenska kyrkogården. En stund av kontemplation och minne under vilken Presidenten Bruno Magras underströk vikten av minnesceremonier. Samtidigt som han insisterade på det faktum att för att minnet ska bestå och relationen med Sverige ska bestå är det nödvändigt att ungdomarna på ön tar över.

Gustavialoppet 2022

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.